Muzsla az egyik leggyorsabban fejlődő bor-falu a Felvidéken. A mintegy 130-150 hektár területen számos családi birtok és kistermelő gazdálkodik, nem is beszélve a Rivel 80 hektáros ültetvényéről, melyről több szlovákiai borászat szőlő-alapanyaga származik. Ezért is érdemel külön figyelmet a Kertbarátkör által szervezett helyi borverseny, ahová idén 108 bort neveztek be a termelők.

 A hat tagú, helyi és környező falvakból érkező borbírálók két bizottságban értékelték a borokat. Összesen 10 arany érmet osztottak ki, melyek közül a Champion díjat Vágvölgyi Zoltán 2017-es évjáratú Szürkebarátja érdemelte ki, ahogy a Legjobb Fehér is az ő pincéjéből került ki (Zöld veltelini 2017). A Legjobb Rozé díj Repáň Marianhoz került félédes Cabernet sauvignon 2017 boráért, míg a Legjobb Vörösbor Scholtz Péter 2017-es Cabernet sauvignon-ja lett.

A teljes eredménylista letölthető itt (PDF, 370 kB).

 

Felsorakoztak a versenyborok
Elkezdődött a bírálat
Miroslav Petrech kiértékeli a borversenyt
Koccintás

Impresszum

A Felvidéki Borhíradó alapítója a garamkövesdi Szkala Borászok és Szőlészek Polgári Társulás. Célunk, hogy tudósítsunk a felvidéki szőlő- és borkultúra eseményeiről, segítsük megismerni ezt a színes világot.

Főszerkesztő: Geönczeöl Attila
Grafikus: Mihály Krisztián
Programozás: Bithuszárok Bt.

Írjon nekünk!

Elérhetőségeink

Szkala Borászok és Szőlészek Polgári Társulás
Geönczeöl Attila
943 65 Garamkövesd (Kamenica nad Hronom), 734.
+421 903 506-760

Feliratkozás hírlevélre:

Email*
Név*