156 felvidéki és határmenti bort és pezsgőt értékeltek a borbírák a garamkövesdi kultúrházban március 31-én. A borversenyen fehér-, vörös-, rozé- és édesbor kategóriákban, valamint újdonságként pezsgők között is kiválasztották a legjobbakat. A veltelini szőlőfajták különversenyére 32 bort neveztek, itt szintén kiosztották az első három helyezést.

Több mint 180 felvidéki és határmenti bort értékeltek Garamkövesden március 7-én. A fődíjat a peredi Szekeres Szilveszter 2018-as évjáratú Chardonnay bora nyerte el, a veltelinik között pedig Štekláč Patrik 2018-as száraz Zöld veltelinije lett az első helyezett.

A néhány éve az erdélyi borász-költő, dr. Csávossy György emlékének ajánlott Kárpát-medencei borversenyt 13. alkalommal rendezték meg a budafoki Soós István Borászati Szakképző Iskola tangazdaságában, méghozzá rekordmennyiségű, 166 minta részvételével. 

Több mint kétszáz bor került Nőnapon, azaz március 8-án a Garamkövesdi Nagydíj és Veltelini Bajnokság 24 borbírálójának poharába. Az esemény három külön versenyt foglal magába: a Veltelini fajtakör, a helyi (garamkövesdi) borok és a környék borai külön is díjazásban részesülnek.

Impresszum

A Felvidéki Borhíradó alapítója a garamkövesdi Szkala Borászok és Szőlészek Polgári Társulás. Célunk, hogy tudósítsunk a felvidéki szőlő- és borkultúra eseményeiről, segítsük megismerni ezt a színes világot.

Főszerkesztő: Geönczeöl Attila
Grafikus: Mihály Krisztián
Programozás: Bithuszárok Bt.

Írjon nekünk!

Elérhetőségeink

Szkala Borászok és Szőlészek Polgári Társulás
Geönczeöl Attila
943 65 Garamkövesd (Kamenica nad Hronom), 734.
+421 903 506-760

Feliratkozás hírlevélre:

Email*
Név*